Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, December 3, 2010

Untung kalau jadi Adik ni...

Situasi: Di rumah. Ibu dan bapa sedang menonton Buletin Utama. Anak2 turut berada bersama.

Pelakon utama:
  1. Muqrie - seorang abang berumur 3 thn 5 bln.
  2. Rania - seorang adik berumur 2 thn 4 bln.
  3. Babah - sedang asyik menonton berita sambil berbaring di atas sofa.
  4. Mama - sambil2 tengok TV...sambil2 ke dapur...sambil2 ke bilik.

Muqrie tiba2 dengan muka nakal pergi depan TV dan terus tutup/off TV. Pastu pandang babah dan terus ketawa terbahak-bahak ala2 mengejek (Budak umur 3 tahun pun pandai wat aksi camni tau! ;P)

Babah ngan nada agak tegas berkata, "Muqrie! Bukak TV cepat!"

Muqrie ketawa2 lagi.

Bila babah jegil mata sambil nak bangun, terus Muqrie on TV.

Muqrie marah babah pulak, "Babah ni! Kacau lah!"
Eh..dia pulak yg kata babah kacau dia? Hurmmm tu mesti dia nak tunjuk protes sbb dia sbenanye nak tengok Ultraman Kosmos. huhu...


Kemudian...

Rania lak gi depan TV dan tutup/off TV. Pastu pandang babah sambil tersenyum sipu.

Babah ngan suara lembut berkata, "Ish.. adik ni........"

Rania lagi bertambah senyum.


Mama menyampuk dan berkata,
"Haih...bila abang (Muqrie) tutup TV, suara garang. Bila adik (Rania) wat...lembut jer.
Juz ckp, Adik ni.... Kalau abang wat lak, Muqrie! Bukak TV!" ~ ada nada perli di situ. hehe..


Babah tersengeh-sengeh malu, "Ala...adik tu kan adik..."
Maksudnye: Rania tu kan pangkat adik.


Untung jadi Adik kan? (anak bongsu-wat mase ni) :-)


*Apapun...kami sayang anak2 kami. Sama je...


*Babah wif Muqrie - pix lama lagi


*Mama wif Rania - pix lama jugak tapi baru sket dr pix yg atas.


9 comments:

DKosongLapan said...

awok pun same....kekdang kesian dengan anak daghe sulong awok tu.....dulu2 mase die kecik....die le buah hati pengarang jantong...bile die dah beso...dah ade adik ni.....asik kene marah jee.....

. i . n . a . z . said...

untung la rania. agaknya anak pompuan ni memang dimanjakan oleh bapak kot. sbb in our case, abah dia selalu marah adik apan sebab tarik rambut zara la, cakar2 zara la. konon2 sebab kakak dia tu kecik dan girl.

SyidaGorjes said...

hmmm.....dulu masa kecik tak dok sekali dgn adik.so takleh nak compare cara mak marah kita and adik.

karipapsayur said...

hehehe.. anak dara kan lembut hati nye... mudah kecik hati T_T

JUE said...

D08: Hehehe...tu la kan yop. Sian ke anak sulong ni kan?

JUE said...

inaz: Alalalala...cian adik apan. Kecik2 dh kena marah. ;) Betullah inaz...girl ni bapak2 mmg x sampai ati nk marah.

JUE said...

syidagorjes: Owh ye ker... Dulu dok ngan atok nenek ker? Mesti selalu dimanjakan... :)

JUE said...

karipapsayur: hehehe..tu la, anak dara lembut ati. Smpai bapak pun x sampai ati nak marah2. =D

So Shy Lady said...

kt rmh sis pun sama cenggitu cuma lama2 si adik tu makin terlebih manja n tlebih mngada2 hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails