Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, December 20, 2010

PUSAT ANAK PERMATA NEGARA

Alhamdullillah...


Akhirnye Rania diterima masuk ke PUSAT ANAK PERMATA NEGARA (PAPN) pada 3 Januari 2011 ni. Aku mula tertarik dengan PAPN selepas berita yg memaparkan lawatan delegasi dari Isteri-Isteri Ketua Negara ke PAPN Putrajaya (2) beberapa bulan yg lalu. Tempatnye sangat menarik dan banyak aktiviti2 yg telah dijalankan - skema sungguh ayat aku! hehehe..

Bole tgk gamba yg dicopy dr blog PAPN PUTRAJAYA 2 ni k.









Sambung balk cite... =D

Sbenanye...mmg aku ngn cik abg bercadang menukarkan Muqrie & Rania ke taska baru. Maklum la...byk sgt kes2 yg tidak diingini berlaku dlm tahun 2010 di Putrajaya ni. Semuanye melibatkan taska yg tidak berdaftar dengan JKM. So, kami sebagai ibubapa ni sgt risau. Ada maklumat yg aku dapat...hanya beberapa buah taska sahaja yg telah berdaftar di Putrajaya.

Aku sendiri dah masuk ke website JKM dan dh check taska Muqrie & Rania x de dlm list. Then, aku pun dh telefon JKM Putarajaya incase taska ni dh anta borang permohonan ke kan? Just tgh tggu kelulusan. Tapi pegawai yg jawab phone kata...mmg belom hantar apa2 permohonan ke JKM.

Hurm?????

So, dgn kemasukkan Rania ke PAPN di Kompleks Kejiran P-16 ni mmg aku rase bersyukur sgt. Settle dh satu masalah. Tambahan pulak kami suami isteri ni bukanlah org berada coz utk Muqrie, kami plan nak masukkan ke tadika thn 2011 ni. Harap2 ada la rezeki Muqrie.. Maklum la, nak masuk tadika zaman skang ni..klu x de seribu dlm tgn susah lah.




10 comments:

SyidaGorjes said...

kat area umah kita takde papn.so masuk je la mana yang ada/termampu.

JUE said...

syida: Erk tggu aqid ada adik la kot. Mana tau time tu dh ada branch kt AU3 lak! :)

eMMe said...

harap PERMATA ni bagus.....jgn ade kes udah..gud luck Rania!

JUE said...

eMMe: Harap2 begitu la.. TQ auntie! ;)

Umie a'iesya said...

gudluck rania!!!!!!!
hehhehe...aduhai..iso jugak kan..huhuhu

SyidaGorjes said...

aqid lahir thn 2008. tu yg cari school cum nursery.school yg best2 kene register bln march (ada ke?)masa tu tak terfikir lagi nak cari school utk dia.

JUE said...

a'iesya: Rase lebih konfiden la bila anta kat PERMATA. Mak pak pun kena join aktiviti anak2 tiap2 bulan... ;)

JUE said...

Syida: Itu la..rase cam aqid lahir 2008. Ok la..ada nursery yg nk ajar sket2 kn? (belajar sambil main). ;)

So Shy Lady said...

confident la skit kan PERMATA tu kan program rosmah mesti aspek kslmtn dberi phatian pnuh.

JUE said...

So Shy Lady: Betul tu mek... hehe. panggil mek pulok! =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails