Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, December 13, 2010

Family Day 2010 - Entry ketiga (Finale)

Ok, entry ke-3.

Masih pada hari yg sama.

5hb Dis (Ahad). Menaiki bas ke jeti berhampiran Jeti Kuah. Kali ni naik bot lain pulak utk ke Tasik Dayang Bunting.


* Kat tmpt menunggu di area jeti
sambil menunggu mereka2 yg bersolat Zohor di masjid berhampiran ;)
~ sambil tu layan la gamba2 Muqrie & Rania ni yer...
hehe...


* Berjalan ke bot. Sebelum tu...
STOP! & Poss lagi!!!! =D



*Dlm bot sebelum bertolak.
~Boatman (baju kuning) ni serius sket la..
So x pat nk amik gamba bebyk :(


*Berlatar belakangkan view Tasik Dayang Bunting.
TAK CLEAR????


*Haaaaaaaahhhhh....
Nampak x bukit tu mcm bentuk wanita mengandung sedang berbaring? :)




*Pemandangan yg indah seblom sampai ke tasik.


*Okey...dah sampai!


*Stopppppp...amik gamba dulu!


*Kat sini pun ada monkey yg jinak la....


*Mandi-manda lagi...


*Next stop: Kg. Selat Bagan Nyior
Kat sini kteorg beli udang fresh yg bersaiz besar.
Pastu minum ptg kt warung makcik jual cucur cicah sambal kacang!
Perghhhh...sedappppppp!!!!
- sowi, gamba x dak!


Masa tidak mengizinkan...so, terus blk ke jeti & hotel.

Malam: Dinner di Pahn Thai Restaurant @ Berjaya Langkawi Resort. Tmpt mmg best coz restoran ni di atas air.

* Menanti makanan dgn penuh sabar! hehehe..
~ Gamba bwh tu Rania syg (kiss kiss) baby Shahmi.
Rania tu kan teringin nak adik... ;P


*Antara makanan yg dihidangkan...yummy!!!!
~ Tom yam sedap & rusa panggang x di amik gambar pulak. :)


* Sambil tu celebrate besday 3 org from our dept. yg lahir pd bulan Nov & Dis.
~Budak baju biru tu perasan yg konon2 nye org nk celebrate besday dia..
Laju je dia ke depan kek! hehehe...


*Nyanyi2 lak...
~ x lama pastu ujan turun rintik-rintik.
kihkihkih....

6hb Dis (Isnin).
9.00 pg: Berkumpul di lobi utk ke Cable Car.


*Sempat massage lagi tu! FREE....


*Amik gamba sefamily di lobi.


*Mother & Daugher...
~Sama tak? Tak eyh...??? ;)


*Sampai Cable Car. Org ramai gilerrrrrrrrrrr
Cuti sekolah kan....
~Kami sekuarga x sanggup beratur.
Lagipun dh naik dh mase gi Langkawi baru ni.
So, blk semula ke hotel.

1.30 ptg: Check-out!

Naik bas ke tmpt shopping2. Ada yg borong smpai 5, 6 plastik beg pinggan mangkuk, coklet lagi...gamat. Aku? Satu beg plastik coklet jer... Tu pun make sure bole muat dlm backpack cik abg. Kalau borong byk2..sapa mau angkut nnti? Uhuuuuu...

6.30 ptg: Dah berada dlm feri utk ke jeti Kuala Perlis dan balikkkk....

*Dalam feri...time ni nk kuar dh tp stuck pulak.
~ So, amik gamba lagi!
Mak nye jadi guard kat pintu. Coz anak sibuk nk kuar dh!
Bermula kembali adegan 'penat-serik-mencabar' cam time dtg aritu.
Huhuhu...

Apapun... SONOKKKKKKK!!!!!!!!!


-The end-



9 comments:

eMMe said...

mmg sonokkk tgk blog kak jueee...citer pasal langkawi, mmg sunuk kakkk....kan..kan...

JUE said...

eMMe: Betul3X!!!!

midiaida said...

tul3..mmg sonok giler..nape laa aku x 1 opis ngan korg kan???hahahah..

SyidaGorjes said...

rania nak adik lagi?
jue minum air kat tasik dayang bunting tu tak?heheheh

JUE said...

aida: Tu la!! Tapi kan,klu aida masuk cni...K.Jue nk dok mana coz kt sini PT sowang jer. =)

JUE said...

Syida: rania je yg nk adik. maknye x mo lagi! hihihi

midiaida said...

lor ye ke???ala x de yg kosong ke??heheh..

Umie a'iesya said...

wah syokknya!!!!!!!!!!!!

JUE said...

aida: sowi la aida..kena tunggu k.jue kuar dulu lah. hehehe

a'iesya: Memang syokkkkkk punnnnnn!!!!!!!! hikhikhik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails