Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, August 2, 2010

Rania Skolah! + Update Rania

Selamat Hari Isnin sume.... ;D

Hari ni, 12.00 noon bermulalah pengalaman pertama Rania di taska. Nape anta tengahari? Rania taska kt mane? Muqrie anta kt mana pulak? Hmmmm....soalan2 tu akan dijawab. Dun worry! ehehehe...

Seblom ni cik abg akan bwk Rania ke umah MIL mase dia niaga. So, biasanye pun mmg tghari baru cik abg kuar. Kteorg mmg dh plan, umor Rania 2 thn nk anta taska. Kebetulan pulak, bulan ni bulan kita akan menyambut Ramadhan...and time2 bulan Puasa ni cik abg & family akan berniaga di Bazar Ramadhan so dipendekkan cerita derang sume akan bz lah.

Rania ni pulak...dia ni jenis x nak kt org (org yg dia x kenal lah atau yg dh lama x jumpe). Mmg susah skit la sape2 nk dekat ngan dia. Lambat 'panas'. X mcm abg dia, pantang org baik sikit ngn dia kompem bole jadi besfren (x kira peringkat umor. hehehe) Sambung blk cerita Rania tadi. Rania ni kan, kalau org nak salam pun mesti dia akan ckp "TAK NAK, TAK NAK!". Kalau org pujuk, nk bagi coklat ke gula2 ke mesti dia akan ckp, "TAK NAK, TAK NAK!". Apa yg org ckp kat dia...sume dia akan ckp "TAK NAK!". Kalau org kata bye2 (kompem org pun maleh dh nk layan dia yg asik ckp tak nak nih kan? hehehe)...baru dia akan ckp "BYE-BYE...." sambil senyum. Nak wat flying kiss pun bole! ;P

Sebab tu la kteorg try dulu anta Rania tghari kt taska sama ngan Muqrie. Takut dia x biasa... So, cik abg yg akan anta. Kira ok jugaklah anta Rania tghari sbb Muqrie pn pagi2 biasa berdukung klu anta ke taska. BETUL....dh 3 thn pn berdukung! Bdk2 ni biasa tido lambat....so, mmg susah la nk kejut bgun pagi. Bila kejut x mau bgun...terus mama dia ni dukung masuk dlm keta. Kuar keta pn berdukung lagi....hmmmmmmmmmm.

Alang2 dh cite pasal Rania ni...saje je la nk bg latest info pasal Rania. Sape2 yg sudi membaca...terima kasih yer? ;)

* Rania skang dh makin tinggi. Dia baru cecah umor 2 thn, 9 Julai yg lepas. Baju2 gaun dia yg size 1-2 thn or yg 18 mth - 24 mth sume dh senteng. Dah smpai kt paras tgh2 peha tu...so mmg 'seksi' la klu pakai. Nak2 klu dia tunduk, kompem nmpk spender pink! hehehe....
* Dh pandai basuh tgn & mulut sendiri kt sink dlm toilet. Setiap kali nk basuh tgn, dia akan campak selipar toilet kt luar pintu (Sbb aku selalu susun selipar kt bwh sink). Pastu dia amik bangku kecik utk dia berdiri atas tu sbb dia still x sampai lagi utk cuci tgn dia. Sesudah itu, dia akan amik blk selipar yg dia campak tu...campak blk kt dlm toilet. X susun pun! =D
* Dia dh pandai kunci pintu depan tapi x pandai bukak blk. Dia penah kunci mama ngn abg dia ni dari luar okeh? Panik sekejap! Babah dia pulak dlm bilik tutup pintu. Adoyai....sib baik my girl ni memahami arahan. Mula2 tu babah wat derk jer sbb igt anak dia ni saje nk kacau. Bila dh 2 kali Rania ulang-alik ketuk2 pintu bilik sambil ckp mama panggil...baru babah kuar. Tau sape yg kena marah ngn mama? BABAH lah....hahaha. Patut ke? X kn mama nk marah my little sweet girl ni pulak kn? ;)
* Rania still x pandai bukak pintu yg bertombol. Mmg dh smpai tapi mybe tenaga dia x bape kuat lagi. Girl kn? ;P
* Rania pn still x pandai bukak selipar crocs cap ayam dia. Kalau nk masuk umah...mesti abg dia yg tlg bukakkn selipar. Sweet!
* Rania dh pandai pakai baju ngn suar sendiri tapi sometimes perlu bantuan jugak.... Mybe dh dok taska ni, dia akan lebih mahir.
* Hah! Rania dh 2 hari x isap puting! Semuanye bermula bila dia terjatuhkan / buang puting dia dari balkoni. Aku pn x sure. Tetiba dia dtg kt aku, nangis ala ngada2 bgtau yg Pi (Puting - Rania pnggil Pi) dia jatuh. So, lepas2 tu klu dia nk Pi...aku ngn cik abg akan bgtau yg dia dh buang Pi so Pi dh x de - walaupun ada Pi spare. hihihi... So far ok la...bole la dia tido tanpa Pi. Yeayyyy....

Tu je la kot. Meh layan gambar lama2 Wan Marsya Raniah.... Nape sume gambar lama? Coz mama x beli lagi USB Cable yg baru or Card Reader hp.

Umor bape bulan ntah mase nih...


Aksi menjulur...


Rania si debab!


1st time merasa air milo sampai terjelir lidah. hehehe..


Raya thn lepas...



10 comments:

SyidaGorjes said...

mesti rania cepat pandai bila dah masuk taska.
dont be notty yeaaaa...

eMMe said...

yeayyy..rania dah gi taska, mesti dia pandai independence kan kak jue!

Ezzah said...

rania comey! :D
puting dania pun baru jatuh dr balkoni malam td. ahahahha..tp danish dgn baik hati bg pinjm yg dia. boleh? ahahah :D

JUE said...

SyidaGorjes : Hehehe...x sabar jue nk amik dia ptg ni. Nk tau dia camne. Ok ka tak ok ka?

eMMe : Harap2 camtu la... xdelah dia sebut TAK NAk lagi kt emmi. hihihihi

Ezzah : Ye ker? sama la pulak. Rania ari sbtu puting dia jatuh. Er baik betul si abg Danish msti dia kesian klu adik dia nanges. hehehe... Tapi danish isap puting lagi ke izah?

rATu kEBaYA said...

debab rania masa baby.. harap rania cepat blajarlah bila dah antar taska awal ni..

. i . n . a . z . said...

bagus la rania... say no to strangers.. hehehhe

JUE said...

rATu kEBaYA : hehehe...harap2 begitu la aisyah.

.i.n.a.z. : Tu la, ada baiknye jugak perangai camtu ;)

~dARlee zURiS~ said...

dah besar rania..
biar makin comey dari mama ye
hihii ;P

storymira said...

huhuhuh pas nie dah jarang jumpa che sue nk mesti ckp TAK NAK2...mizz la tak jumpa rania selalu nyee time2 mcm nie che sue dah tido ngan rania

JUE said...

~dARlee zURiS~ : Zuris, mama dia lagi 'comey' la....hahaha.

storymira : Ala...cian che sue. windu nyaya yer? mesti nyanya pun windu she sue tu.... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails