Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, August 4, 2010

Rania di taska

Salam sume....

Harini hari Rabu bermakna semlm sudah 2 hari Rania di taska. Waktu time blk hari pertama & kedua, aku x sempat nk tnye ngan cikgu perkembangan Rania ngan lebih detail SEBAB kuar2 pintu...budak dua orang tu dh x sabar2 nk pegi playground. X tnngu pn mama dia ni...terus berdesup!!! Laju je ke taman! Apa yg aku sempat tnye...Rania ok.

So, utk tau camne Rania kt taska...kena tanye Muqrie la kan?
Mama : "Abg, Rania mkn x kt skolah? Makan sendiri ke?"
Abg : "Makan. X mkn sendiri...Rania cikgu suap. Abg mkn sendiri."
Mama : "Rania nangis x?"
Abg : "Nangis..."
Mama : "Nape adik nangis?"
Abg : "Ermm...kawan buat abg."

Owhhhhhh....ok. Faham la aku. Mesti adik dia nangis sbb ada budak wat abg dia. Abg ni....aritu kawan gigit kt pipi, pastu skali tu muka bercalar-calar - cikgu kata ada budak wat dia pastu dia wat blk, baru2 ni benjol lak dahi terantuk kt lantai coz kwn tolak dia dari belakang. Hmmmmmm....dh adat dok taska kot.


PAGI tadi...sebab aku anta Muqrie awal so ni lah peluang terbaik untuk tanye ngan cikgu perkembangan Rania. Nak tau cikgu ckp ape? NgehNgehNgeh....
Rania makan x berapa, susu je kuat - Kat umah pun sama...
Dia macam dh dok sini berbulan-bulan. Ikut dia je...janji abg ada - Owh...
Pastu LASAK... TUMBUK Budak... - Gurlp! Iyer....? Erm cikgu kena tgk2 sikit la dia. Takut jugak kalau dia gigit budak ke... Dia ni sbb mase kecik abg slalu buat dia, pstu bila dia besar...dia pulak yg slalu wat abg dia (Bole x alasan tu?) Huhuhu....
Hmmmmm.... Adik....adik... Adik tu kn girl. Jgn la garang2 sangat eyh? Sian kawan.... Patutla mlm tadi adik mengadu kt mama tu, kata adik nangis. Bila mama tnye kenapa adik nangis. Adik jawab, "adik nangis cikgu". Agaknye cikgu marah adik kot sbb adik tumbuk kawan?

Abg...lasak di rumah tapi di school selalu dpt pujian.
Adik...ikut kepala dia je.
Macam-macam..... Pape pun, mama love both of u soooooo muchhhh!



Gambar lama lagi.... ;P


8 comments:

eMMe said...

teringat citer toy story cam tu la kot, ragam budak dok taska, best la kak citer TS...akak ade masa ke nak tengok, hahaha!

JUE said...

Owh...best eyh? Nnti la...carik DVD! hehehe...

SyidaGorjes said...

tapi aqid sgt berbeza kat skool dn kat umah.adakah budak laki macam tu?

JUE said...

SyidaGorjes : Agaknye la syida...budak lelaki pandai berlakon. eheheh...

storymira said...

hahahaha that my nephew rania...siap tumbuk kawan lg 2...bela abg la...abg mesti rasa selamt cz adk baking...kaju nk cari cite toy stroy 2..seach kat 4shared jer...tq kelainan kat BLOG sy cun sgt..

JUE said...

storymira : Hehehe...perangai derang berdua mmg lain. Adik lebih agresif. Abg agresif kt umah jer. huhuhu....

4shared? Nnti yer I jenguk ctu (kot la bole bukak...ofis ni download2 sume x leh).

sWeEt MoM's said...

alahai si kecik rania pandai pulak tumbuk2 manja..

JUE said...

sWeEt MoM's : Kalau tumbuk2 manja x pe eja..takot tumbuk smpai budak nangis jer. hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails