Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, August 11, 2010

Hari ni bole korek hidung!

Salam Ramadhan....

Tertarik ngan tajuk entry kali ni? ;) Untuk pengetahuan sume, today aku puasa k. Itu bendera Jepun blom mau mai lagi so dapat la aku berpuasa pada hari pertama kita menyambut ramadhan ni. Biasa ar first day puasa mmg eksaited... Ngan bangun sahur nye, prepare apa2 yg patut, lepas sahur x sambung tdo... (konon rajin ar tu...hihihi) tapi mggu depan x tau ar camne lak rutinnye. huhu...

Erm berbalik pada tajuk. Saje nk cite dulu, tahun ni rajin sungguh aku menghadiri ceramah anjuran my Kementerian. Masuk ni dh 3 kali aku attend ceramah. Sungguh tidak kusangka.... ~ngheee

Jumaat lepas (6 Ogos 2010) aku telah attend Ceramah "DI AMBANG RAMADHAN". Penceramahnye AL-FADHIL USTAZ HJ. SHAHRIZA BIN HJ. DAUD, Imam Masjid Muadz Bin Jabal, Tmn Setiawangsa merangkap MENTOR IMAM MUDA ASTRO - Cute orgnye...sempat lagi. hahaha...


X nak cite panjang...tapi ada perkara2 yg selama ni kita org Melayu ni ingatkan boleh membatalkan puasa tetapi sebenarnya TIDAK BATAL.

Tahukah korang yg KOREK HIDUNG tidak batal? KOREK TELINGA, EYE DROP pun tidak batal? Kalau korang guna VICKS jenis Stick tu pun tidak batal? Guna INHALER (utk yg sakit asthma) & PIL GTM (utk pesakit jantung) pun tak batal. Ermmmm kalau korang nk DERMA DARAH pn bole selagi korang tidak rasa penat smpai terpaksa berbuka pulak kang. CABUT GIGI pn bole waktu bulan pose tapi bole x kawal air liur, darah dari masuk ke dlm rongga? Kalau x bole...BATAL lah. eheheh...


So, hari ni (siang) kalau tetiba hidung ke telinga rase gatal...bole korek tau! ;P



Cute jer kan anak Tom Cruise ni korek hidung. Cuba kalau kita...on public????? ;P


9 comments:

eMMe said...

kak, saya tgh korek idong saya....hurm..nikmatnya!

alynchoongjr said...

akak kalo la kite korek idong di public, muahahaaaa gelak sakan la. kalo budak tu ok lg ni kalo bapak or mak budak, manyak malu oooo. hahhaa ape2 pon tengs atas perkongsian ilmu tu. salam ramdhan yer akak jue sekeluarga. muahssssss

JUE said...

eMMe : Cait emmi! Korek bole tapi jgn mkn lak. Kang batal! Eeeeeeee..... ahahaha...


alynchoongjr : I pun x rela mengorek hidung di public. Kalau stakat gosok2 tu ok la lagi...heheh. Salam ramadhan to alyn, family & mr. ch3nta k... ;)

~dARlee zURiS~ said...

kak jue try dululah
pastu post gambar tu kat sini ek?
heheee...

korek idung mmg tak batal
tp makhruh kan?

midiaida said...

ape nei kak jue..cite korek2 idung2..heheh..

fatenton said...

cutenye suriii
happy ramadhan kak jue :)

JUE said...

~dARlee zURis~ : X rela...x rela...hehehe. Jgn la korek over sangat. huhu..


midiaida : Eeeeeee...geli ke aida! =D


fatenton : Suri mmg cute! sbb tu tepek gamba dia. hehe.. Happy ramadhan to U too faten... :)

Anonymous said...

Greetings. I like your article. This is a nice locale and I wanted to notify a note to slacken you know. fresh robbery!
[IMG]http://www.sedonarapidweightloss.com/weightloss-diet/34/b/happy.gif[/IMG]

Anonymous said...

Comel gila si suri. Cute;-) and stye. Nati kalo ada anak bila dewasa nanti nk pki kn bju dress cm dye lh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails