Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, September 2, 2010

Raya Tahun Ini Kami Tidak Pulang ke Kampung?

Hari Raya Aidilfitri lebih kuang dlm 8 hari je lagi. Tahun ini, mengikut perancangan 1st day raya kami akan beraya di Ampang. Ampang di mana? Alah....di pinggiran Kuala Lumpur tu lah ;)

Ni saje nak ingat2 balik sejarah balik kampung kami sepanjang hidup bersuami isteri ni. Seblom kawin...janji kami, Raya Pertama bergili-gilir. Jom kita tgk!



2006 - Raya pertama di Kelantan (kampung cik abg). Kalau x silap 2 hari seblom raya kami sudah sampai.


2007 - Raya pertama di Kelantan lagi. Alasannye...baru ada anak. So nk tunjuk anak kt kampung. Time ni ada kawan2 aku yg bergurau... Kotnye thn dpn ada anak sowang lagi, Raya pertama kt kelantan lagi la coz nak tunjuk anak no.2 pulak! Hahahaha...aku gelakkan aje. Skali...x berapa lama lepas tu, aku pregnant lagi. Lorrr... Erm Raya yg ni kami smpai sehari seblom Raya. Jalan jam giler time nih. Smpai cik abg dh rase serik nk blk kampung time Raya. Bayangkan...dari tol Gombak nak ke tol yg satu lagi tu...3 JAM! Bwk keta manual lak tu...sian dia. Mase perjalanan kami pun bertambah jadi double ~ngheee


2008 - Raya pertama di Ampang (ngeh..ngeh..ngeh..) bukan Kelantan lagi tau! =) Sehari seblom raya sampai Ampang dr Putrajaya. Raya Pertama, malam Raya Kedua tu dh bertolak ke Kelantan. Jln sangat la clear...


2009 - Raya pertama di Kelantan. Kami smpai awal jugak...2 ke 3 hari seblom Raya.


2010 - Raya pertama di Ampang. Kami akan smpai sehari seblom Raya - lepas mak rebus ketupat dan masak rendang kt porch keta sebab Atok ngan nenek takot cucu2 dia ni terlanggar periuk ngan kuali panas. hehehehe... TAPI menurut cik abg...tahun ni dia tak rase nak balik Kelantan. Biar betul....cam x caye jer? Dah byk kali dh aku tnye ni...jawapan dia tetap sama. Kalau org tanye aku...aku akan ckp kami balik ke Kelantan sebab biase tiap2 tahun mmg kami balik pun. Tapi malam tadi aku tnye lagi...jawapan dia tetap sama, "RASENYA X BALIK KOT..."
Ok bang...this time i percaya cakap u. Kita beraya kt Putrajaya je k? ;P




6 comments:

Miss Q said...

nanee blk kuantan sehari sebelum raya (pagi).. risau gak kalo2 jem. kematu bontot duduk lama2 dala keta nihh

JUE said...

Miss Q : Ohoho...bersiap sedialah. Tapi keta auto ok sket la kn? ;)

sWeEt MoM's said...

bju dh ambik kasut dh bling2 lorrr xjd balik kg..kat putrajaya sape je ada..

JUE said...

sWeEt MoM's : Huhuhuhu....tu ar. Kteorg la jadi jaga blok!

eMMe said...

kak jue, jaga blog A n kete comel saya skali ekk
ehhehehe...

JUE said...

eMMe : Ahahaha... Bole2, tapi blok A K.Jue intai dari jauh je la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails