Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 21, 2010

Raya at GH

Oh! Sungguh lama x mengupdate blog. Semlm sudah start keje. Tgk blog memasing...ramai yg bercerita kisah Raya.


Aku lak...mula2 cam eksaited nk tulih, pastu baru teringat yg gamba2 sume dlm video cam. Try check enpon...ada la bebape keping gamba. Tu pun gamba kt Genting Highlands mase kteorg gi Raya Ke-5. Dlm entry seblom ni, aku ada ckp nk bwk bebudak jenjalan time Raya kan? Sebab Rania nanges2 tgk dia x de dlm CD yg dh dicopy dari video cam. Time aku yg sedang ngandungkan dia, babah dia ngn Muqrie gi main2 permainan kt situ. Ingat lagi x? Haaaaaaa....yg itu la. Nak gi Genting je sbenanye pun! Cam la jauh beno nk gi holiday ek? Ahahahahaha.... - X kesah la...asal anak2 happy kan?


Erm...aku sure ramai yg dh smpai ke Genting kan? Klu aku cite pun...korang mesti cam x heran kan? Hurm.... X kira, aku nk cite gak! Sebab ni 1st time kteorg gi berempat. Seblom2 tu gi berdua...bertiga...now, berempat. Heeeeeee....


Pagi tu bertolak dari Putrajaya ke Cable Car (Skyway). Mmg x mo naik smpai atas...nak bagi anak2 sonok. Lagi pun selama ni mmg naik Skyway pun. Skali cik abg gi kat kaunter... "Skyway tutup 2 bulan yer. Ada shuttle bus. Tambang sama ngan Skyway". Jadik! Tiket sehala RM5 sowang utk dewasa. Nak turun kang beli lagi tiket kat atas.



Sebab dh naik shuttle bus...laluan dia kat tepi Outdoor Theme Park. Muqrie punye sonok! "Chantekk nyeeeeeee........". Ye la...aritu pegi kan dia kecik lagi. Rania lak dok ngan babah kt seat sebelah . X nmpk la.. Turun2 bas pun Muqrie eksaited. "Woooooooooo......" Hahaha....abis nyonya2 ngan apek2 kt situ gelakkan dia. Muqrie ni klu bercakap mmg kuat. Siap ngan aksi2 skali dia bagi.

So, kiteorg pun berjalan ke Indoor First World dulu. Saje nak tgk...budak berdua ni eksaited nk gi mana dulu. Muqrie sbb awal2 lagi dh tgk Outdoor...sibuk ckp nk pegi kt situ. Indoor pun cam x byk jer permainan utk budak2 so kteorg terus ke Outdoor. Sampai pun dh kol 12.00...so beli tiket Outdoor jelah (plan awal nk amik All Park). Pergi time peak season...tiket aku ngan cik abg RM88. Tiket Muqrie RM31. Rania free!

* gambar di google *


Haaaaah....bermain2 la kami empat beranak ni kat dlm tu. Sonok je tgk Rides utk org2 besar! Tapi aku ngan cik abg...dh nama pun bwk anak2 kn? Naik Rides utk kids je lerrrrrr. Tu pun x abis! Penat berjalan. Sib baik gak Muqrie kteorg pakaikan dia backpacks yg ada tali tu. so, berikat la dia ngan babah. Asal dia nak lari jauh je...terberenti. Tension jer dia. X pe la Muqrie...drpd hilang or nak kena main kejar2 lak kat tempat2 crowded camni. Baik la ditambat (tu ayat babah tu).



Lepas naik 3, 4 rides...berenti rehat jap. Mamam roti & chips. Dah siap2 tapau letak dlm backpacks babah. Dah tau...klau kt atas ni mmg mahal.

Pastu sambung main lagi. Sebab Muqrie suke burger, lunch kt BK. Satu set Whopper jr. utk Muqrie mak-up smpai RM17++. Nugget 4 ketul yg comel for Rania RM5.50. Blom mak pak nye lagi. Gamba tarak!


Lepas lunch kat BK...ini budak sudah nampak stall eskrim. Sejuk2 pun mau eskrim. Permintaan anak harus ditunaikan...RM5.

Babah & Rania pun duduk2 kat tangga gak. Dah penat dah time nih. Pastu continue lagi main2 kat Dinasourland. Gamba tarak.



Pukul 4 petang.... BALIKKKKK




10 comments:

. i . n . a . z . said...

besnyeeeeeeee.. inaz pun tak penah pg genting..

nnt bila bila kita buat la family trip pegi bukit merah ke... melaka wonderland ke

JUE said...

inaz : Laaaa....xpenah pegi ke? Bukan jauh pun kalau blk ampang tu nak gi genting. hehe...

Tu la... Kita mmg nak kena wat family trip. Lagi ramai...lagi ramai la yg bole tgk2 kan budak 4 org tuh! =D

eMMe said...

nak naik genting gak! huhuuu....

JUE said...

eMMe : ajak ujang! =)

eMMe said...

tunggu ade anak 2 kot! hahahaa....

SyidaGorjes said...

mcm raya kat overseas...sejuk-sejuk gitu...

JUE said...

eMMe : anak 2? lama lagi la tu...klu tnggu anak sowang ok ar. awal sket nk gi. hehe...

JUE said...

SyidaGorjes : hahaha.... panas sbb dh smpai tghari. tapi sejukkkk.

eMMe said...

kak jue penah gi GH mase anak sowang?

JUE said...

eMMe : Ada la... Me x igt kot. Pegi mase Muqrie umor x smpai setahun pun lagi. Tgh pregnant Rania. hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails