Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, July 21, 2010

LL4G

Ceramah Di Sebalik "Lifeline 4 Gaza" yang disampaikan oleh Tn. Hj. Noorazman bin Mohd Samsuddin (Ketua Misi "Lifeline 4 Gaza") tadi telah mencelikkan kembali hati ini tentang kekejaman Zionis.


Ini pendapat aku :
Aku yakin kita sume rakyat Malaysia ni memang prihatin dengan isu Palestin dan mengutuk serangan Zionis terhadap PENDERITAAN yang ditanggung rakyat Palestin. Tapi rata-rata daripada kita rasenye hanya mampu melahirkan rase simpati dan menghulurkan sedikit bantuan kewangan itu pn ke dalam tabung2 yg kita jumpa di shopping2 complex, di masjid2 dan di tempat2 awam. Tapi tu kira ok la kan...coz mmg mereka amat-amat memerlukan sumbangan daripada kita. Bagi sape2 yg berminat utk menyertai konvoi bantuan kemanusiaan ke Gaza pada mase akan datang pn boleh. Saringan dan pemilihan akan dilakukan untuk memilih mereka yang layak. Gi la melawat kt laman web Life Line 4 Gaza ni utk keterangan lanjut k?

Ooopsss...aku dh menyimpang sikit dari perkara yg aku nk ckp sebenarnye. Ermmmm....aku bukanlah nak mengolah balik ceramah yang aku dengar tadi. Cuma satu yang aku nak kongsi kat sini. Kata-kata dari penceramah yang merangkap Ketua Misi "Lifeline 4 Gaza" tadi...

Bila mereka diserang di dalam kapal Mavi Marmara tu.... Peluru-peluru yg dilepaskan oleh komando Zionis dari helikopter umpama hujan yg turun. Dan dia terfikir, rakyat Malaysia dan penganut agama Islam turut membantu dalam serangan tersebut kerana peluru-peluru tersebut dibeli hasil dari mana?

Haaahhhh...sebab tu la ada kempen Boikot Barangan Israel/US dulu, betul x?

Contoh: Tapi korang pun tau kan....? hehehe

Lunch hour...nak mkn fast food murah kt ne? Kat sini lah...paling murah RM6.25 campur tax! Bkn tu je...tepek kn stiker lambang M ni kt keta, bila drive-thru beli makanan harga lebih RM20 bole dpt free Sundae atau Apple Pie tau! ~ Camne bole tau detail sgt ni hah? Sape mkn cili dia terasa pedas k? Opps...pedas nye mulut nih. Mkn sambal lunch tadi...hehehe (cover baek punyeeee).

Peberet soft drink kesukaan ramai. Ni hah! ~ Dulu...skang aku dh ubah selera ;)


Tapi yg ini...mmg still dok guna. Try ubat gigi lain tapi cam x besh jer. Hurmmmm...





8 comments:

eMMe said...

wah akak, semangat perjuangan harmoni nampak!
so, ape kah peranan kite sebagai rakyat M'sia? start boikot daripada menggunakan barangan Israel...Nekad nih!

JUE said...

eMMe : Hehehe...semangat baru lepas dengar ceramah! =) Jom, kita boikot! Kurangkn mkn McD....hehehe.

storymira said...

aik blh ker mama muqrie n rania boikot mkn mcd..boikot 2 3 hari leh laaa....tamabh2 kalu 2 bradk 2 tak mau mkn bubur mcd jgk yg dicari hehhe

fatenton said...

kak jue,
faten dah lamaaaaaa sgt tak makan mcd..coke mmg tak sentuh pun..
cb try pki ubat gigi safi/darlie pun ok jugak..
btw, Facebook pun org ckp yahudi..tapi tak tahulah betul ke tak..

JUE said...

storymira : Ermmmm kena KURANGKAN mkn kt McD. Nak boikot terus...mmg cam susah sket. ;p

fatenton : Ubat gigi safi x penah try lagi. Darlie biasa try...tapi lepas tu msti cari Colgate gak. huhuhu.... Pasni nk try Safi pulak. Thanx faten...

~dARlee zURiS~ said...

ahakss..mkn cili gak nih ;P
nak wat camne kak,takde sticker dan drive thru chicken rice shop
hehee...

SyidaGorjes said...

yang lain bole boikot, tapi part colgate tu memang payah sikit.dah turun temurun pakai yg tu je.

JUE said...

~dARlee zURis~ : Bagus sungguh alasan mu itu dikkk. hahaha...

SyidaGorjes : Itu la kan...dari kecik dok pakai colgate (tapi time kt hostel dulu reti pulak nak save budget pkai fresh & white jer...) hahaha...

*Pasni ni nk try Safi, tapi colgate ada lagi 2 kotak blom bukak. huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails