Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, May 12, 2010

Apa yang ada dalam kotak fikiran aku.

Helloooooo....harini saje jer nk share2 ngn korang. Bkn ape....dlm kepala otak aku sejak dua menjak ni, ni lah dia. Asik terpikir...terbayang-bayang jer.

Kalau kt umah tu, sambil2 tgh tgk tv...aku asik ingat benda2 ni. Tgh2 layan nk tdo...ingat lagi benda2 ni. Tgh2 tnggu mesin basuh membereskan kerja2 basuh membasuh ni...ingat lagi. Tgk Muqrie ngn Rania main lari2...koyak2 tisu, ingat lagi. Tu kt umah. Klu kt ofis lak bila bukak blog blogger2 yg suke masak-memasak ni, tgk kuih...kek, ingat lagi!


Haaaihhhh...asik ingat benda2 ni jer. =)

Steamer a.k.a pengukus. Kalau ada ni...senang la aku nk ber eksperimen ngan kuih-muih! Cam wat kuih seri muka ker, lepat ker, kuih koci ker...haaahhh wat kek kukus ker! hehehe...
Aku cuma ada rice cooker with steamer. Besar mana sgtlah rice cooker aku tu...klu nk wat kuih-muih ni. Kompem berkali-kali nk kena kukus. Membazir lektrik jer. Skang pn bil dkt2 RM80 sebln ~ kira byk dh tu bagi aku stakat dok apartment nih.

Oven...teringin nk wat kek, puding roti, kuih bakar, biskut raya etc. Hahaha....rajin ke aku nih?

Microwave. Senang nk panaskan lauk2 xpecially time sahur :D


Yer...washing machine pn nk jugak! Kt umah punye adalah pemberian dr my mil utk cik abg seblom kawen. Mmg la fully auto...tapi kg nye sgt skit. Ntah bole bape kg baju jer skali basuh. Tapi aku puji la brand Na*****l nih. Agaknye umor washing machine umah aku dh dkt2 20 thn kot.


Ok...yang ni plak utk anak2 I yg tersayang! Seblom ni aku rase Muqrie masih kecik lagi utk main Lego n Playdoh. Maybe dia akan baling2 je Lego n tepek2 Playdoh kt dinding. Rania plak bila tgk abg dia wat camtu...dia pn akan ikut sama. Ermmm x lama lagi...Muqrie nk masuk 3 thn. Rasenye dia msti excited nk explore benda baru. Harap2 Muqrie n Rania akan sonok but not wild ~ ngheeee





Bilakah aku akan dpt ini semua?!



10 comments:

rATu kEBaYA said...

tak lama lagi dapatlah tu.. mcm saya slow2 beli.. akhirnya alhamdulillah semua yg tersenarai dah ada.. tapi memang lama nak dapat..

eMMe said...

erhm....akak , kite pun nakkkk...hehehe

mamarempit said...

pengukus & oven tu yg plg penting...hahahah....cepat beli....

storymira said...

huhuhu mintak abg wan seponser...bodik2 skit..

MiDiAiDa said...

erm..mesti kak jue nei pandai wat kuih ek??..bestnyeee..

JUE said...

rAtu kEBaYA : eheheh...tu la, jue pn rase cam lama jer baru nk dpt. hmmmm....

eMMe : Jom2...kita target beli sesama ey? ~ nghee

mamarempit :Ok2..Jue beli yg murah dlu la kak! ~ pengukus. kihkihkih...

storymira : Hmmmm...klu nk bodek cik abg I tu...microwave la kot (coz menyenangkn dia gak nk panaskan lauk time I xde) yg lelain tu...kompem boh layan! huhuhu...

JUE said...

MiDiAiDa : Hahaha...bkn pandai la Aida. Baru nk try merajinkn diri! hikhikhik...

~dARlee zURiS~ said...

heheee...amboi,rajin ke masak?
;P

takpe kak..pelan2 beli ye
takdelah terasa sangat duit keluar

aNgAh_aLiFaH said...

kak jue, sayee pun nak oven n microwave.... nak jugak.....

JUE said...

~dARlee zURis~ : heheh...tgh rajin ni. tu yg smangat. Tapi takot gak...wat skali je, pastu trus simpan! ;P

aNgAh_aliFaH : huhu...tu la, bila nk dpt kn? kena ikut turn la... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails