Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, May 19, 2010

Aku yang sengal

Hahhhhh...jam dh dkt kol 7.00 pagi? Hari ni Muqrie ada appointment check-up dia. Regular check-up, 6 bulan skali..sbb Muqrie sudah besar x yah dh gi check-up tiap2 bulan cam mase baby2 dolu. Errr cam biasa...bila anak2 nye appoinment ni, mmg mama dia je la yg bwk. Dulu2 mmg slalu gi berdua...lelama cik abg sudah malas. Dia kata...org ramai (klinik kesihatan, mmg la ramai org) dh tu...dia kata lagi, x larat nk handle Muqrie yg sememangnye suke berlari-lari. Kalau ada appointment yg date skali Muqrie ngan Rania, baru dia gi. Ngeh..ngeh..ngeh. Okey, fine...biar mama je lah yg main kejar2 ngan Muqrie kt klinik ye syg? ;P

Sambung lagi... erm semlm lupe nk ckp ngan cik abg pasal appoinment Muqrie arini. Ranianye appoinment next week, cadang nk bwk dua2 skali. Tgk dua2 banak (si babah ngn si baby girl) sedang nyenyak tdo kt bilik tengah...sian lak nk kejut. Kpd sape2 yg xtau, cik abg sedang bercuti 2 bln k...sbb bdk U cuti, dia pn cuti niaga. Bestnye dok golek2 kt umah kn? eheheheh.... So, jom! Muqrie ngan mama je gi.


Ni la cerita yg aku nk cite sbenanye...yg tadi tu muqadimah jer. kihkihkih

Pusing2 kt keliling KK Putrajaya...dpt la 1 parking ni. Skali bila matikan enjin, pintu x auto unlock! Aikkkkk? xpe...xpe... klu jadi camni, biasa aku guna remote alarm je utk bukak pintu. Picit2 alarm...x berfungsi! Sudahhhhh....camne nk kuar ni? Aku sudah panik....okey, kol cik abg! Kol2...x dapat pulak! bateri hp dia habis la nih. X kira...kol jugak dia. kol2...dlm setengah jam, x dapat jugak! Aku semakin panik! Muqrie plak dh mintak2 roti. Sian anak mama, lapar la tu. Mama cadang nk beli kt dlm KK tu jer...xde la nk bwk bekal bagai. Aduish...dh x tau nk wat ape dh ni. Sms bdk2 opis, bgtau situation aku yg terperangkap dlm keta nih. Aku bkn ape...takut lmbt msk ofis je. So, let them know.

Tgh2 x tau nk wat ape tu...aku dpt idea. Idea ni...kena balik umah br bole settle masalah nk kuar dr dlm keta nih. So, drive blk umah. Aku kan dok apartment...kena cari parking yg agak2 tersorok sket dr pandangan umum, klu x...malu! Okey..dh jumpe. Aku pn ape lagi...tgk keadaan sekeliling, xde org. Cantekkkkk... Aku trus bukak cermin pintu keta.... dgn berbaju kurung ni, aku keluar melalui tingkap! Yeayyyyyy...berjaya! Aku telah keluar dgn selamatnye (walaupun terselak-selak kain aku ~ x pe lah, darurat).

Sampai kt dlm umah...aku trus kejut cik abg (ye...dia still tdo lagi). Aku pn...ape lagi, cerita lah dgn penuh semangat. Nak tau dia cakap ape? Dia siap tergelak besar tau! Dia kata, kenapa bila bukak cermin tingkap tu... x guna kunci keta... utk bukak pintu dari luar?


My reaction :

Haaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh...... Sennnnngggggaaaaallllllll.....

Ya Allah....nape la aku x terpikir camtu tadi? Ish...buat malu jer!




7 comments:

mamarempit said...

lawak antarabangsa ni Jue...adoiii...tp kalo dh panik ape pun jadikkk.... :))

JUE said...

mamarempit : hahaha...tu la kak! Mmg malu gile nih. :D

storymira said...

hahahaha tak sangka ada kakak ipar cam nie bikin hot jer laaa ..so per reaksi muqrie tgk mama die bt aksi stan

Uda said...

lawak giler jue.. mujur tak der org nampak.. kalau tak mesti dah salah sangka..

N.Q.R said...

sumpah ko kelakar!

. i . n . a . z . said...

okeh. ini sangat kelakar. hehehehhehe. btw, memang bapak bapak tak suka pegi klenek kan.

JUE said...

storymira : hahaha....muqrie siap tersengeh-sengeh lagi!

Uda : Harap2 xde la yg nmpk! maluuuuuu youuuuu.... =))

N.Q.R : Kahkahkah...smpai arini pn aku dok terbyg betapa sennggal nye aku!

.i.n.a.z. : hehehe...mmg betul! bapak2 mmg x suke gi klinik. sib baik mak2 ni rajin & bertanggungjawab! klu x...xkan nk soh atok ngn nenek yg bwk gi klinik lak! wakakakaka....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails