Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, February 24, 2010

KENANGAN LALU....

Pagi tadi bukak emel...my fellow fren, Nadia ada emelkan gamba mase kiteorg mula2 msk Kolej dulu. Walaupun x byk...tp ok la. Ermm seblom ni aku mmg nak cari blk gamba2 lama...iye la nk mngimbas blk 'kenangan lalu'....heheh. Tapi, bila difikirkan blk...nk kena memunggah blk kotak yang kat bwh katil bujang kt umah mak aku tuh?! Hmmmm...hajat tu memanjang tertangguh.

Gamba2 yg Nadia emel ni...mak aihhhh! Aku pn naik malu tgk. Masing2 mukeeeee....hahaha! Selenge!!! Aku nk post kt entry ni pn segan! Tapi...sbb niat tu dh ada....Layan jer lah!


Kiteorg dulu study kt Kolej Profesional MARA, Melaka. Korang penah dgr ker? Sure ramai yg tatau. Mase tu kiteorg amik Pra Account dulu ( iye la...masing2 x cerdik mane! amik la pra dulu! hehe...) Mase Pra tu nama kolej tu still nama lama lagi, Institut Perdagangan MARA. Habis Pra 6 bulan thn 1999, IPM pn bertukar nama ke KPM...Ni la logo KPM! Hahaha....malas nk komen lebih2 pasal logo nih. Kang derang tarik blk plak diploma aku tu kang.


Okey...bermula la kehidupan kiteorg sebagai student yg memakai baju cam uniform budak asrama ni! Baju kurung plain...kain mesti lebih gelap dari baju. Tudung diwajibkan. X boleh ikat tudung berfesyen2. Lipstik pn xleh pakai tau! Sebab tu la gamba kiteorg camni!!!!!

In da pix ~ Nadia, Fiza, Yan, Azya, Aku, Zura (they're my roomate)
Abaikan semak samun atas locker kiteorg k!
Lpas2 tu br kiteorg kemas bnda2 atas locker simpan bwh katil ~ betul x korang? =)
Er lupe lak...mase KPM, dh xpkai dh bju ni. Pakai bju kurung tapi peraturan pemakaian yg lain2 tu still wajib!


Sometimes kteorg kuar gak jln2 kt Bandar Melaka tu...mane lagi nk gi, Mahkota Parade la! Tapi seblom abis Pra..nk gi jln kt area Afamosa. Kt kolej ni, mase outing pn peraturan pemakaian still lagi dititikberatkan. Mesti pakai lengan panjang tau! (klu x nk...bwk sweater,cover! hehehe) Time ni Lisza pn join same...



Err boring2 dok kt hostel...kadang2 kiteorg ni ada perangai gila sket! Hehe...iyer la, x kn nk study jer...lpas abis berborak, bergosip, gelak kuat2, mkn maggi - maggi saya pn sudah kembang (ayat Alex dlm Raja Lawak...hehe), kiteorg decide nk jadi kanak-kanak n budak2 skolah blk! Ada yg ikat rambut belah dua...pakai cekak...capai beg skolah..ikat rambut tinggi2...pakai selipar garfield...pakai bju tido. Soooooo....ini lah hasilnye! kuang3X


Ini sume kisah mase amik Pra Account...nnti bila aku dh jumpe gamba2 'kenangan lalu' mase amik Dip...aku post entry lagi. I'm sure korang yg terlibat secara langsung atau tidak langsung dlm ini cerita (especially bdk2 KPM dulu...) mesti x sabar2 nk tnggu new entry dr aku kn?! Tunggguuuuuuuu.... hehe... - iyer ker? prasan lak! =))



11 comments:

NURUL said...

mana satu jue??heheh....

*kalo tgk pic2 lama mmg sume selenge...
ada gak hajat nak letak kat blog, tp nnt2la...hahahaaaa

JUE said...

NURUL - hehe..tu la. masing2 selenge!

* x sabar nk tgk Nurul mase zaman2 selenge...haha.

eMMe said...

kak jue....tak kenal la kak jue time nih
skrg nih dah mcm mak org, hehehe...

JUE said...

eMMe - mmg aku ni mak org pn. huhu...

~dARlee zURiS~ said...

hehee...
lawak lak rase ;P
nasib baik saya tak masuk g time pakai pakaian seragam tu

Emy Amir said...

cewaaahhh!pakai tudung lagi.....kihkihkih! nih kes 'wajib' pakai la nih ek?...hehehehe....

aper2 pun Jue memang cantek sampai sekarang..!

JUE said...

zURiS - tu la...klu zuris dh msk, msti mcm bdk sekolah rendah. Cute jer! Hehe...

Emy - A'ah Emy...Jue nmpk cam innocent jer kn mase pakai tudung? heheh...
tapi bab cantek tu...Jue dh byk berubah la... Emy yg nmpk sama jer dr dulu smpai skang. Awet muda! :)

azuranor said...

hihihk......lawak lah gamabr2 nih..teringat kenangan lalu.....rope pun slenge jek....wakakakkakak

JUE said...

azuranor - mmg lawak! old scholl gilerrrr! hahaha...
Finally...ko tggalkn jugak jejak kt alam bloger ni yer? hehe...

azuranor said...

hahahah......aku tggal jejak, tgk topic weh.....yg hot sajork......kekekekek

JUE said...

azuranor - ye la ye laaa...topik2 aku mmg byk x menarik. hal2 yg ada bersangkut paut ngn aku jer. Sib baik ko pn ada sangkut paut ngn aku kn? ehehehe... love our frenship! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails