Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, October 8, 2010

TAG - 30 perkara tentang Jue

Adoyai...jenuh nak mencari idea. Minggu lepas lagi dh dpt ni. Terpaksa la pegi melawat ke blog2 yg kena TAG ngan eMMe gak. Tengok derang sume sanggup menjawab TAG ni walaupun ada bunyi2 sket cam aku ni la...jenuh nak memikir nih wei! Bukan sikit2....30 tu! Ermmm xpe la, eMMe nye pasal plus tgk org lain pun snggup menjawab...x kan I x bole kottt! So, aku sahut cabaran ini! huhuhu...



Selamat membaca... ;)




1. Nama aku Juliana. Family panggil Ana or Along. JUE tu adalah panggilan kawan2 semenjak sekolah menengah & aku selesa dengan nama tu.


2. Aku kenal cik abg pun dengan nama Jue. Tapi time tu dia suka-suka hati tambah Mek kat depan. Contoh klu dia bercerita ngan orang lain pasal aku, dia akan sebut Mek Jue! Boleyyyy?


3. Aku dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur & dibesarkan di Ampang.


4. Mase aku darjah 2 sampai darjah 4 aku menetap di AU3, Keramat dan bersekolah di Sekolah Kebangsaan Lembah Keramat.


5. Aku nak sangat jumpe kawan2 mase kat SKLK ni. Untuk tujuan jejak kasih time tu dalam tahun 1988 - 1990. Ada ke yang mengenali aku? :)


6. Selain dari sekolah tu, Mase aku darjah 1, darjah 5-6. Aku sekolah kat Sekolah Kebangsaan Ampang. Sekolah Menengah lak kat Sekolah Menengah Taman Kosas. Ada budak2 sekolah ni yg dah jumpe kat Facebook. Sekolah kat SKLK tu yg x jumpe lagi.


7. Btw aku pun aktif FB. Bole kata average sebulan sekali la baru aku bukak Facebook aku tu. Harap ke org mencari aku je lah jawabnye. Hehehe...


8. My higher education hanya setakat diploma sajo. Itupun kat Kolej Professional MARA Melaka. Penah dengar? or x penah??? X pe....


9. X penah jejak kaki ke Universiti. Dulu time lepas SPM orang sume berkobar-kobar mengisi borang UPU utk masuk ke IPTA... Aku ni beli pun idakkk! Selamba? Yes! Very the selamba... ~ anta adik2 ke universiti udah ler...huhu.


10. Time kat kolej adalah yg paling best bagi aku. Bdk2 kat kolej aku mmg the best ar! especially my roomate. Luv uols...muah! muahh!


11. Ada sape2 kat kolej yg x kenal aku? I dont think so....hahaha. Ok la...ok la...jgn riak sgt. Satu batch off course la kenal kan. hahahaha....


12. Perasan? Ye! Sometimes aku mmg suke perasan. Uols jgn la asik puji. I ni suke perasan tau! hehehe...


13. Itu dulu suke perasan. Skang idak lagi. Sudah sedar diri dah tua dan beranak-pinak. huhuhu...


14. Cik abg tu pun x suke puji. Semenjak couple smpailah ke anak dua orang ni pun dia x penah puji. Klu ada pun, mesti aku pun dh lupe. hurmmm...


15. Bab masak? mmg x pandai masak. Tapi skang ni dah rajin utk mengimprovekan my masakan. Still, cik abg x penah puji. Kalau dia makan, bertambah-tambah tu kira ok la tu kot, kan? ;P


16. Anak lak...skang masih dua orang lagi. Dlm pewot pun tarak. Perancangan utk tambah bilangan anak mmg ada....tapi lagi 2,3 tahun. Bolehkah? ~ ngheee

17. Body dh out of shape. Susah betul nak cari baju. Baju yg berkenan di hati tapi x sepadan di badan! Hish...tension! Tension!

18. Aku ni rabun tapi x pakai speck. Contact lens pun adalah setahun sekali kot pakai. Itupun pkai dlm mase 2 mggu jer. Power pun baru 100. So, rasenye x yah pakai speck lagi. Kang nampak I lagi tu pulak. Skang ni pun ada yg ingat aku dh over 30! Sedih tau....huhuhu.

19. Sape yg x kenal aku mesti akan kata aku sombong. Ye la...muka dh la masam pastu klu org senyum kat aku dari jauh, kompem aku x kan balas blk senyuman tu. Sowi, aku ni kan rabun...x perasan la klu awak tu senyum ke apa ke. Jgn kecik ati eyh? :)

20. Tengok gambar kat atas. Walaupun masih ada kekurangan di sana sini, aku bersyukur Allah telah membuka pintu hati aku untuk bertudung pada Mac yang lalu...


Nombor 21 hingga 30 : Kalau nak tau...kena tanye aku sendiri! hahahaha...


5 comments:

DKosongLapan said...

haaaa....berpeluh cik JUE....... senasible kite.... ini semue cik eMMe punye keghoje leee niii

eMMe said...

hahahhaa~ rasakan! mmg suke tag mcm nih, at least, kite kenal org yg di tag tu, cenne orgnye...leh kenal dgn lebih dekat lagi, cewah!

SyidaGorjes said...

jue,
kita pun tinggal kat au3.dr form 2 smpai la skg.dlu skolah kat SMLK.adakah kita berjiran?

Kau Bunga Cintaku...!!! said...

salam..
nnt kalau free, jenguk2 la blog saya jugak..
thanks..

JUE said...

TAG ni mmg mencabar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails