Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, June 10, 2010

Aktiviti kami di Kelantan

Salam sume...seperti yg dijanjikan, ada sket gambar2 mase balik kampung cik abg baru nih. Gambar2 yg disnap menggunakan H/phone pinjam (Kak & Adik ipar punye). Er pastu, ingat lagi x yg aku kata blk kali ni aku nk gi Rantau Panjang la...Kota Bharu la...nk beli something la.. Hmmmmm...xde nye. Bz la...mmg x sempat nk gi jauh2. Emmi lak siap pesan toto lagi. Sowi yerrrrr. Next time lah. So, meh layan gamba.


Sampai kampung, 5hb Jun (Sabtu). Xde gamba coz dok umah jer...

Ni 6hb Jun (Ahad). Kakak2 ipar ( Kak La & Kak Rus) & adik ipar (Rusni), Cousin Muqrie & Rania yg istimewa...Alyaa, Muqrie & Rania posing dpn umah. Dah ptg ni...nk gi Pantai Irama makan conet (aku x tau eja). Conet ni ialah makanan yg bergoreng dicicah ngan sos yg sedap (ala2 sos thai gitu...). Conet yg diorder ptg tu udang, sotong, ikan kembung, keropok lekor & fish ball. Sowi, xde gambar. X ingt nk bergambar dh bila nmpk makanan! heheh.. *Memang ada pembetulan...bukan conet tapi colek! kihkihkih...


Pas mkn gi main2 air kt tepi pantai. Muqrie yg sonok sgt tuuuu. X senang duduk dia mase time makan. Sape la yg amik gamba ni...aksi menonggeng sambil melipat seluar Rania. Cait!


Basah jugak suar bdk ni...so, pakai pampers jer lah hingga ke umah.


7hb Jun (Isnin)...Pagi sempat gi Bukit Kluang. Mandi laut! Dapat la Muqrie melepaskan gian dia semlm. Tapi bila bawak dia mandi kt dalam air yg paras pinggang...punye la takot! Peluk kita ni bkn main kuat lagi. Tapi...Rania ok! Dia dh bole gerak2 kan kaki macam swimming free style tuh. Erm kteorg kt cni x lama dlm sejam jer. My biras (Kak Ani) & anak2 (Ainaa & Nisaa - adik2 Alyaa) pn join skali mase ni.


Lepas Zohor, Majlis nikah Mek Nor di masjid. Ada insiden yg agak memalukan. Mase upacara akad nikah hendak bermula, Pengantin Lelaki x dpt dengar pertanyaan Tok Imam sebab...dh la x de mikrofon pastu ada pulak sorang budak pompuan ni yg ala-ala mat salleh celup tu sibuk ke hulu hilir dari tmpat org lelaki duduk ke tmpt org perempuan duduk sambil jerit2 panggil "babah...mama...babah..mama..." So, disebabkan sorang budak ni je yg bising, Tok Imam arahkan supaya semua budak dok kt luar! Ish...Rania nih. Notti yer?


8hb Jun (Selasa) Majlis bersanding. Mybe ada diantara korang yg pelik..kenapa wat kenduri kawin ari org keje kn? hehehe...aku dulu pn cam tu jugak.


Selain drpd aktiviti Muqrie berlari-lari, turun naik turun naik umah, Muqrie & Rania makan udang yg lauk pengantin punye (mase pengantin tgh mkn beradap), Muqrie ejek Che La sambil nyanyi lagu Halimah Jongang (tapi Muqrie ubah lirik...Che La Jongang, Jongang,Jongang, Jongang), Muqrie & Rania duduk diam sambil main congkak kt umah pengantin.... =)




Malam...kami bertolak balik ke Putrajaya.


* Xde gamba cik abg walaupun dia ikut sama. Kamera hp pinjam kan...heheh.



6 comments:

storymira said...

pembetulan conet nama asal die colek kot huhuh..
-rania mmg very2 the notti join lak ngan abg 2 satu kepala...
-nape tak story muqrie nampak something huhuh..
-main congkak tunjuk baik depan camera jer 2 hihihih...
-kat alamanda pun muqrie ada ejek waiter 2 jongang right..

JUE said...

- colek eyh? eheheh..
- girl pn notti... klu dua2 boy, aduish. fenin kpala! :)
- nmpk something tu...mybe next time la cite.
- dlm camera main congkak, off camera...baling guli! ahahah...
- betul2...bahaya muqrie ni, kang org dgr kecik ati pulak. ni sume penangan cite Halimah Jongang la...

rATu kEBaYA said...

best ye jalan2 ke kelantan.. sy tak pernah sampai lagi ke kelantan

JUE said...

rATu kEBaYA : Kt klantan byk brg murah2, makanan pn bermacam-macam jenis.

So Shy Lady said...

suspen tadi....rupa2nye colek hihihi.

sis kelantanis heheh..rindunya dah lama t.blik kg

JUE said...

So Shy Lady: Ahahaha...kita salah sebut rupenye selama ni. Kelantan kt ne? ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails