Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, April 13, 2010

Nanny 911


Salam sume...harini aku nak berkongsi tentang Siri Realiti TV yg aku rase sangat bagus untuk ditonton oleh ibu-ibu, bapak-bapak, bakal-bakal ibu, bakal-bakal bapak, atok, nenek, makcik pakcik, anak-anak sume boleh tgk!

Maybe ramai drpd korang yg dh tgk rancangan ni atau dh jadi pengikut setia pn! Malah ada pn yg dh wat entry pasal ni. Bagi aku lak...aku start follow siri tv ni dr bln lepas. Seblom2 tu mak aku yg bgtau ada cerita pasal cara2 nak mendidik anak kt channel NTV7. Tapi aku slalu termiss nk tgk... So last month, seblom siri tu start...mak aku dh sms siap2. Fisrt time tgk...mmg best wei! Mmg bagus sangat! X rugi la tgk!

Okay, bg korang yg blom penah tgk siri Nanny 911 ni...rancangan ni setiap hari Isnin, jam 8.30 mlm di NTV7 k?!

Errrrr still kabur2 lagi rancangan ni pasal ape? Okay la...aku cite sket. Camni, bg ibu bapa yg mengalami masalah untuk mendidik anak-anak yg boleh dikategorikan sebagai nakal (cth : hyper, tidak mendengar kata, memukul ibu bapa dan adik-beradik, membaling barang2, menyepah-nyepahkan rumah...etc) bolelah meminta bantuan drpd sekumpulan Nanny (pengasuh)ni. Nanny akan dipilih mengikut kesesuaian dan diberi masa seminggu untuk mengubah keluarga tu. Hahhhhhh....menarik kan?

Pada hari pertama Nanny sampai di rumah keluarga yg terpilih tu, dia hanya akan memerhati dan take note segala tingkah laku anak-anak dan cara ibubapa ni menangani kerenah anak-anak mereka. Kemudian, Nanny ni akan berbincang ngan ibubapa cara terbaik untuk mengatasi masalah mereka. Then, kita bole tgk...bermacam-macam emosi dan konflik yg berlaku (nama pn realiti tv kn...so sumenye real lah). Bole tangkap nanges tau....huhuhu. Finally...at the end of the show, keluarga tu akan dpt hadiah drpd Nanny. Cam semlm nyer episod...keluarga tu dpt rumah 2 tingkat lagi! Wow kn? =)

Erm....sambil2 tu bolelah kita sebagai ibubapa ni mengambil iktibar dan ikut tips2 Nanny dari kisah keluarga mereka. Secara x langsung....ada yg terkena batang hidung sendiri! Owh...selama ni, salah rupenye cara aku nih. Sometimes mama terlebih emosi. Kerja2 di rumah bole ditangguhkan sementara. Bknnye time2 balik keje tu ada org nk dtg umah kn? hahah....

Muqrie, Rania...Mama loves both of u so much!!!!!



6 comments:

Emy Amir said...

hahahaha...kalau kite kerje pun jue, kite raser, cara kiter lagi teruk dari si nanny tuh...kiter nih kadang2 mengalahkan mak tiri...huhuhu...tapi betul!banyak iktibar dari program nih..dapat rumah tuh yg tak tahan tuh..!

aNgAh_aLiFaH said...

k.jue, sayee pun tgk. persediaan awal nak jadi ibu. hehehe.

Opah Ju said...

kak ana;mak tam ada gak tengok cite tu
tp kejap je....selalu ank mat salleh mcm tu...
mcm pernah nmpak selalu no tu..ha3

JUE said...

Emy Amir : hahaha...betullah. klu tgh stress tu...suara ni nk meninggi jer! klu program tu ada kt M'sia kn best...tapi jgn harap la nk dpt umh. huhuhu...

aNgAh_aliFaH : bagus2...teruskan menonton yer angah? hehehe..

Opah Ju : Mak tam...rasenye anak2 M'sia skang ni pn dh makin hyper. Derang punye keinginan nk meng'explore' tu kemain tinggi lagi. lari sana...lari sini. mak bapak ni x larat nk mengejar dh (anak2 saye la tu...hehe)

mamarempit said...

Salam ziarah...
akak baru tgk siri ni 2 minggu lepas...so baru 2 siri la ...sbb jarang dpt tgk tv7 ni..

tp bagus siri ni...dpt buat panduan....

JUE said...

mamarempit : Thanx kak...ziarah cni. Betul tu kak..kadang rase timing dia pn x bape sesuai, start kol 8.30mlm (sama time ngn berita tv3). tapi mmg bagus kn? =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails