Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Friday, January 22, 2010

Aku Ngan Masalah Jariku

Ibu Jariku dari 'angel' sisi.
~ kulit kasar dan merekah.


Semalam aku cuti...bukan saje2 nak lepak kt umah tau! hehehe...aku gi Jabatan Pendaftaran Negara. er IC hilangggg? bukannnn! Sbenanya aku ada masalah ngan cap jari aku yang 'tidak match' ngan cap jari dalam IC. Betul wei....sian aku kan? Aku rase cam aku ni pendatang haram yang curi IC plak. Huhuhu....

Sbenanya, aku start detact problem ni tahun 2008 lagi. Before2 tu memang xde masalah pn. Mase tu cap jari aku...sbelah x match ngan dlm sistem. tapi sbb sebelah lagi ok...so x de masalah la kalau nak berurusan (kt bank...etc.). Pastu...last year yg sbelah yg ok tu...dpt trace sket jer. Bank kata...ok lagi. End of last year...ko bygkan eh..? dh hujung2 tahun...nak la pakai duit lebih sket. Pegi bank...x match langsung! Sudah!!! Byk kali org bank tu try...x match jugak. Aku rase sbb dia kenal aku (aku kadang slalu gak masukkan duit tabung anak kt situ), dia wat manual jer.
Hah....sib baik!

Berbalik balik pada cerita kat JPN tadi...aku ckp la kt Sis kt kaunter tu masalah aku nih n aku nak la wat IC baru yg cap jari skang ni. Er...tapi hampa! dia kata...masalah nyer cap jari aku yang problem bukan cip. so kalau wat IC baru pn dia still guna rekod cap jari yang lama! Lorr...abis tu camne? dia soh pulihkan dulu jari aku nih!

Kalau x baik gak camne eh? X kan pasni aku nak simpan duit bawah bantal lakkkk! Heeeeee....

Any ideas? Klu nk gi jumpe doktor....? Aku nk ckp ape? Hmmmmmmm.....

6 comments:

Ezzah said...

ehehehe...cam kelakar la plak kak jue masalah jari kak jue nih..ahahahahahah.. :D

~dARlee zURiS~ said...

laaa...masalah jari?
akak ade tukar jari ke?
hehee..kidding ;P

susah ar kalu camtu ek
cakaplah ngan doktor..."cuba doc cek,kenapa cap jari saya dah berubah?"
;)

JUE said...

Ezzah - Haha...tu la dia. x ramai org yg ada masalah cam k.jue ni tau! ;P

zURiS - ngeh..ngeh..ngeh...cam malu la plakkn nk jumpe doktor?

K.Jue rase k.jue allergic ngan sabun kot...sbb tu makin lama jari k.jue makin kering, kasar dan merekah.
* dulu tgn I ni lembut jer tau.....hehehe.

eMMe said...

maybe sabun tak sesuai utk jari tangan akak....

JUE said...

eMMe - a'ah...betullah me. nk kena cari org gaji la camni...tlg basuh pnggan! haha...
tapi bkn 'kwn' yg dok serumah plak. Cik abg ku...jgn jadi cam 'abg jam -Sinar f.m lak eh'. ngeh..ngeh..ngeh...

storymira said...

hihihihi to la kutuk lg jari abg wan...now terima balasan hihihihih or kak jue pernah bt pembedahan plstik kot...bk ngaku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails